9.3 gemiddelde score uit 27 reviews

Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending voor bestellingen boven de €25 !

Gratis retour voor bestellingen boven de €75 !

 

De juiste helm voor iedereen

27 May 2022
De juiste helm voor iedereen

De juiste helm voor iedereen

27 May 2022
De juiste helm voor iedereen

De juiste helm voor iedereen

27 May. 2022

TEKST / BBB CYCLING | FOTO'S / BBB CYCLING

Een helm draag je uiteraard om je hoofd te beschermen tegen de impact van een val. Het is daarom belangrijk om de juiste maat en type helm te dragen, Zo kan een fietshelm je hoofd optimaal beschermen. In deze blog leggen we je precies uit welke helm je nodig hebt. Hoe je de helm kiest met de beste pasvorm voor je hoofd en hoe je deze perfect kan afstellen. Dit alles om een zo veilig en comfortabel mogelijke rit te rijden.

Fietshelmen

Handleidingen

Wanneer je net een nieuwe helm hebt gekocht is het belangrijk om allereerst de bijgeleverde handleiding te raadplegen. Al onze fietshelmen zijn voorzien van een klein boekje waarin alle informatie over de helm staat die je nodig hebt. Hierin staat onder andere hoe je de helm op een veilige manier draagt. Als je de handleiding van je helm niet meer hebt, geen nood! Via deze link kun je de handleidingen van al onze producten vinden.

Welke maat helm moet ik hebben?

Al onze fietshelmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Door het kiezen van de juiste maat verzeker je jezelf ervan dat de helm goed past en dus maximale bescherming kan bieden. De juiste maat bepaal je door de omtrek van je hoofd te meten, ongeveer twee centimeter boven de wenkbrauwen. We hebben de maat van iedere helm gekoppeld aan de juiste hoofdomtrek, hierdoor kan je eenvoudig de juiste helmmaat vinden. Op de detailpagina van iedere helm kan je deze maten terugvinden.

Comfort

Naast veiligheid, is comfort natuurlijk niet onbelangrijk. Een helm die goed zit draag je immers met veel plezier! Door de juiste maat helm te kiezen verzeker je jezelf van comfort. Onze helmen worden ontworpen met op de eerste plaats veiligheid, maar comfort wordt zeker niet vergeten! Onze helmen bevatten een aantal slimme eigenschappen die zowel het comfort als de veiligheid van de helm verbeteren. Hieronder zullen we er een aantal uitlichten.

Retentiesysteem

Retentiesysteem

Het retentiesysteem dat je in BBB Cycling helmen terugvindt is ontworpen om de binnendiameter van de helm aan je hoofd aan te kunnen passen. Door het retentiesysteem aan te draaien komt de fietshelm strakker om het hoofd te zitten. Dit zorgt voor de comfortabele en veilige pasvorm.

Naast het retentiesysteem aan de achterkant van de helm, kun je de maat van je helm ook nog aanpassen bij veel van onze helmen. Waar de brackets van het retentiesysteem aan de zijkant aan de helm bevestigd zijn, kan deze bij sommige helmen voorzichtig uit de helm worden getrokken, en in het andere gaatje (een stukje verder naar voren) worden gestopt. Hierdoor kom het gehele retentiesysteem wat verder naar voren en kan de range van het retentiesysteem nogmaals volledig gebruikt worden voor een kleinere binnendiameter.

De grote verstelbaarheid van ons retentiesysteem houdt nog niet op! De knop op de achterkant van de helm is ontworpen om zo licht en comfortabel mogelijk op het hoofd te zitten. Toch kan het zijn dat je de hoogte van de knop op je hoofd iets wilt aanpassen. Bij de meeste van onze helmen kun je door aan de retentiebracket naar beneden te trekken het geheel verder naar beneden plaatsen. Hierdoor omhelst de helm je hoofd wat meer, en kun je zelfs een paardestaart door het retentiesysteem heen halen. Als je juist het retentiesysteem wat meer omhoog wilt plaatsen, druk je hem simpelweg omhoog om zo een fietshelm te maken die je aerodynamische houding ondersteunt.

Positie van de helm

Aansluiting op het hoofd

Hoe de helm precies aansluit op je hoofd hangt af van het type helm. Zo hebben helmen voor de racefiets over het algemeen een relatief hoge achterkant. Hierdoor kan je je hoofd verder naar achter draaien zonder dat je nek de helm raakt. Een aerodynamische positie is zo wat makkelijker aan te nemen.

Aan de andere kant heb je MTB helmen. Net als stadsfiets en E-bike helmen hebben deze vaak juist een wat lagere achterkant. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm om het hoofd, en zal de achterkant van het hoofd wat beter beschermen tijdens een val. Bij MTB-helmen en stadfiets en E-bike helmen is het dan ook mogelijk om een lage achterkant te hebben aangezien je in een minder aerodynamische houding hoeft te zitten.

Voor beide type helmen geldt dat het retentiesysteem altijd makkelijk en snel aan te passen is. Hierdoor kun je vrijwel iedere helm passend, comfortabel en veilig maken.

Sluiting van de helm

Kinderhelmen

Naast ons assortiment van mountainbike, racefiets en stadsfiets helmen vergeten wij ook onze kleinste fietsers niet! Kleinere maten om maximale bescherming te bieden. Zorg er ook hier voor dat je de juiste maat hebt. Zo kunnen ook de allerkleinste genieten van al het moois dat fietsen te bieden heeft!

Sluiting van de helm