9.3 gemiddelde score uit 27 reviews

Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending voor bestellingen boven de €25 !

Gratis retour voor bestellingen boven de €75 !

 

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord op een rij

Veelgestelde vragen

Fietskleding


FIETSBRILLEN

Kan ik los nieuwe lenzen kopen bij jullie?

Mochten de lenzen van je fietsbril beschadigd zijn of er is een andere reden dat je nieuwe lenzen nodig hebt voor je fietsbril dan kan je deze los bestellen. Om de juiste lenzen te kunnen bestellen controleer je eerst het modelnummer aan de binnenkant of onderkant van een van de brillenpootjes. De cijfercombinatie die je hier vindt geeft het model en kleur aan. Met dit nummer kan je via je leverancier / dealer nieuwe lenzen van de bril bestellen.

Wanneer gebruik ik de gele of de transparante lens van mijn fietsbril?

Bij de meeste van onze fietsbrillen worden standaard twee reservelenzen geleverd. Wanneer de bril niet is voorzien van een fotochromatische lens krijg je er naast de MLC or smoke lens een gele en een transparante lens bij.

Gele lens
De gele lens is gemaakt voor situaties met weinig licht, omdat ze een omgeving helderder kunnen maken. Ze bevorderen het contrast en de perceptie van diepte en zijn heel handig in mistig en donkerder weer. Deze lenzen hebben een hoge licht overgang van 87%. Lenzen zoals deze stoppen blauw licht. Blauw licht, met een kortere golflengte verspreid makkelijker dan andere kleuren en maakt focussen op een object lastig. Het verwijderen van het blauwe licht zorgt ervoor dat de scherpte stijgt net als de perceptie van diepte en verminderd vermoeidheid van de ogen.

Transparante lens
Een heldere of transparante lens wordt gebruikt in donkere condities met een licht overgang van 80% - 92%. Waarom zou je een fietsbril gebruiken in het donker? Niet om je ogen te beschermen tegen de zon maar om je ogen te beschermen tegen andere elementen. Denk aan insecten, modder, regen en wind. Zelfs als de zon weg is moet je ervoor zorgen dat je ogen beschermd zijn.

Hoe werken fotochromatische lenzen?

PH-lenzen of fotochromatische lenzen passen zichzelf automatisch aan wanneer de lichtomstandigheden veranderd. De lenzen worden donkerder in heldere omstandigheden en helderder in donkere omstandigheden. Als je fietst in een bos en je komt ineens in een open veld met felle zon dan heb je daar met fotochromatische lenzen geen last van. De licht transitie van onze lenzen is uniek. Onze lenzen veranderen tussen 85% - 17% licht transitie. Een PH bril wordt niet met extra lenzen geleverd. Op de lens tref je het symbool PH aan.

Wij adviseren om na gebruik de PH bril op te bergen op een donkere plaats op kamertemperatuur. In de meegeleverde box en/of zakje is voldoende. De werking kan afnemen bij blootstelling aan extreme temperaturen en chemische stoffen.

Mocht je toch extra lenzen willen bij je PH-fietsbril, bijvoorbeeld geel / transparant of smoke, dan zijn deze los leverbaar. Raadpleeg hiervoor je leverancier / dealer.


FIETSHELMEN

Wat is de levensduur van mijn fietshelm?

De levensduur van een fietshelm hangt af van de manier waarop deze wordt gebruikt en bewaard. Alle onderdelen in de helm zijn als vanzelfsprekend onderhevig aan veroudering/slijtage. Een helm die netjes is opgeborgen gaat echter niet achteruit in kwaliteit. Wat de materialen wel aantast is onder andere de blootstelling aan UV licht en chemische stoffen (zoals zonnebrand). Doe daarom regelmatig een grondige controle van je helm. Daarnaast is een helm gevoelig voor stoten door een externe oorzaak zoals: het laten vallen of het verkeerd vervoeren in bijvoorbeeld een fietstas / koffer. Na een val tijdens het fietsen dient de helm altijd vervangen te worden.

Wij adviseren om na 3 tot 5 jaar na in gebruik name je helm te vervangen.

Wat is er aan de hand als mijn helm is verkleurd?

Door invloed van UV-straling kan de verflaag van een fietshelm vervagen. Vooral helmen met een felle kleur zijn hier gevoelig voor. Berg daarom je helm na gebruik altijd goed op en zorg er voor dat de helm niet in direct zonlicht ligt.

Kan ik reserveonderdelen bestellen voor mijn fietshelm?

Mocht je reserveonderdelen voor je fietshelm willen bestellen, controleer dan eerst aan de binnenkant van je helm de sticker om het typenummer beginnend met BHE-... te achterhalen. Wij leveren een aantal reserveonderdelen voor je helm waaronder de paddingset, het verstelmechanisme en het vizier.

Met het BHE- nummer zijn deze via je leverancier verkrijgbaar.


FIETSKLEDING

Kan ik al mijn fietskleding wassen?

Twijfel je of je je fietskleding kan wassen. Controleer dan eerst het label in het kledingstuk voor het wasadvies. Het op de juiste manier behandelen van het kledingstuk voorkomt onnodige slijtage en verkleuring. En zorgt er dus ook voor dat de fietskleding langer meegaat.


KLEDING ACCESSOIRES

Hoe kan ik voorkomen dat mijn overschoenen beschadigen?

Wil je voorkomen dat je overschoenen beschadigen? Door de onderstaande stappen te volgen ga je zorgvuldig met je overschoenen om en zullen ze minder snel beschadigen.

1. De zijkant: zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen overschoen en crank arm van je fiets zodat de overschoen niet beschadigd door het langs de fiets schrapen tijdens het fietsen.
2. De onderkant: controleer de neuzen van je racefiets of mountainbike schoen op puntige uitsteeksels. Zorg dat de steunpunten op zool goed vrij zijn, zodat deze niet de randen raken.
3. Bovenop: controleer of de sluiting van je fietsschoen geen scherpe delen heeft.

Hoe trek ik mijn handschoenen uit zonder ze te beschadigen?

Onze zomerhandschoenen zijn voorzien van lussen of kleine lipjes om het uittrekken gemakkelijker te maken. Trek aan deze lussen of lipjes wanneer je de handschoen uit wil trekken om beschadiging te voorkomen. Ook erg makkelijk in het geval je bezweette handen hebt.