Alles over onze sokken

Koopgids | Sokken

Alles over onze sokken

Je denkt misschien: 'alle fietssokken zijn ongeveer hetzelfde.' Maar die tijd is voorbij! Tegenwoordig zitten fietssokken vol met technologische handigheden om maximaal comfort te creeëren. Het dragen van het juiste paar sokken kan je rit maken of breken. De dikte, het type materiaal, de pasvorm, de naden etc. Al deze aspecten zullen we bespreken in deze koopgids. zodat je precies weet waar je naar op zoek bent voor je volgende sokkenaankoop!

Summer gloves

Sokken en hun rol in de fietswereld

Sokken zijn altijd al een belangrijk onderdeel van de kleding van een fietser. Vroeger was het ondenkbaar om op de fiets te zitten met sokken die niet wit of de juiste lengte waren. Tegenwoordig zie je steeds kleurrijkere creaties voorbij peddelen. Er is altijd veel te doen om de sokken van een fietser. En om even de 'regels' rondom fietssokken die van fietsgroep tot fietsgroep verschillen opzij te zetten, onze sokken zijn ontworpen om lang mee te gaan. Hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat de kleuren lang levendig blijven en het comfort niet achteruit gaat. Onze sokkencollectie bevat sokken van verschillende lengtes en materialen om iedereen van dienst te kunnen zijn. Hierdoor hebben wij, welke kleur, model of materiaal je ook naar op zoek bent, altijd een comfortabel paar sokken voor je in huis!

Naast het hele sociale aspect rondom sokken in de fietswereld, sokken zijn er in de eerste plaats voor om je comfortabel te voelen in je schoenen. Of dit nu een specifieke fietsschoen is, of je normale sportschoenen die je draagt tijdens het fietsen. Sokken laten vocht verdampen en beschermen je voeten tegen scherpe randjes in je schoenen. Hiermee beschermen ze je voeten tegen blaren of andere irritaties. Daarnaast kunnen sokken fungeren om je voeten warm te houden. Het dragen van een goed paar isolerende sokken in koude weersomstandigheden kan je rit redden! 

 

Padding

Materialen

Vroeger werden sokken altijd gemaakt van wol. Na jaren van technische vooruitgang zijn sokken een stuk complexer geworden. Onze range sokken bevat vier verschillende type materialen, allemaal met hun eigen specifieke functies. Neem bijvoorbeeld de geweldige technologie van onze FAR InfraRed materialen. Deze reflecteren je iegen lichaamswarmte door middel van de ceramische praticles die verwerkt zijn in de stof. Hierdoor blijven je voeten langer warm zonder dat de sok zelf extreem dik is. Aan de andere kant van het spectrum hebben we ons CoolPlus materiaal, speciaal ontwikkeld om je voeten koel te houden in warme weersomstandigheden. Ons CoolPlus materiaal neemt vocht van de huid op en duwt dit naar buiten waar het makkelijker verdampt. Hierdoor blijven je voeten langer droog en ondersteund dit de ventilatie rondom de voeten. Over onze gehele kleding range gebruiken wij bijna 20 verschillende soorten materialen. Om hier meer over te leren kun je onze Kleding materialen pagina bezoeken

Padding

Geen naden, geen problemen

Comfort, dat is waar het allemaal om draait is de fietssokkenwereld. Sokken creeëren comfort door het wegnemen van discomfort. Laat dat even op je inwerken. Het dragen van een goed paar sokken zal je geen constant gevoel van comfort opleveren, maar oncomfortabele sokken kunnen behoorlijk irritant zijn. Een belangrijk aspect van dit comfort is de randjes en naden die voor blaren kunnen zorgen. Normale sokken hebben vaak naden op de tenen en boven de enkels. Deze naden zullen geen problemen opleveren voor normale sokken tijdens dagelijks gebruik, maar tijdens een fietsrit kan dit behoorlijk vervelend zijn. Fietsen bestaat uit een constante circulaire beweging met de voeten en als er iets schuurt in je schoen zal dit zeker voor problemen zorgen na een aantal uren op de fiets. Onze sokken zijn daarom ontworpen met een speciale naadloze constructie. Er zijn geen naden te vinden op onze sokken. Onze sokken zijn perfect egaal en zullen daarom geen irritatie opleveren op je voeten. Dit is een zeer grote verbetering ten aanzien van het comfort. Nooit meer blaren of andere irritatie!

Protection

De perfecte temperatuur

De belangrijkste functie van een paar sokken is nog altijd het creeëren van comfort. Op koude dagen betekend dit dat je sokken je voeten warm moeten houden. Je voeten bevinden zich aan het einde van onze ledenmaten, en je voeten bewegen relatief zeer weinig tijdens het fietsen. Hierdoor is de bloedsomloop erg langzaam en kunne je voeten snel afkoelen tijdens je rit. Als je voeten eenmaal koud zijn, kun je weinig meer doen om je voeten op te warmen. Fietsen op koude dagen vraagt om een paar zeer goed isolerende sokken. Onze ThermoFeet en FarFeet zijn specifiek ontworpen voor de koude weersomstandigheden. Aan de andere kant hebben we de warme zomerdagen waarop je sokken wilt dragen die niet te warm zijn. Te warme voeten kunnen behoorlijk oncomfortabel zijn. Goede vochtabsorptie, ventilatie en ademend vermogen zijn drie essentiële aspecten voor een goede zomersok. Onze HighFeet, TechnoFeet en CombiFeet hebben allemaal deze specificaties. De open sturctue knitting creeërt ventilatie. Ons CoolMax materiaal trekt vocht van de huid af en duwt het vocht naar de buitenkant van de sok waar het makkelijker kan verdampen. Het verdampen creeërt een koele sensatie. Die hete dagen worden een plezier!

Cold

Conclusie

Je sokken beslissen voor een groot gedeelte het comfort van je rit. Sokken lijken in eerste instantie misschien een simpel onderdeel van je outfit, maar een goed paar sokken zal zeker je comfort op de fiets verbeteren. Fietssokken zijn een niet te onderschatten onderdeel van je uitrusting. De juiste pasvorm, ventilatie, isolatie en niet te vergeten de uitstraling maken onze sokken de perfecte companion tijdens je rit. Of het nu op de weg, gravelpad of offroad track is. Ga er gewoon eens voor en ontdek het comfort van rijden met een paar specifieke fietssokken. Wij hebben ze klaarliggen voor je.