9.1 gemiddelde score uit 42 reviews

Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending voor bestellingen boven de €25 !

Gratis retour voor bestellingen boven de €75 !

 

Fietsbroeken

De fundering van je fietsoutfit

Filters

Toon resultaten
Filters

  Een fietsbroek kopen?

  Voor je comfort op de fiets is een goede fietsbroek essentieel, zeker bij langere fietsritten. Je fietsbroek met zeem, of ook wel padding genoemd, zorgt ervoor dat jij met een plezierig gevoel op de fiets zit. Maar een fietsbroek moet ook een goede pasvorm hebben en mag zeker niet afzakken, daarom zijn ze vaak voorzien van bretels. Er is dus zeker een ruime keuze uit fietsbroeken, bijvoorbeeld uit korte varianten (bib-shorts) voor in de zomer en langere (bib-tights) voor in de winter. Lees meer over onze fietsbroeken in onze koopgids.

  Waarom is een zeem belangrijk?

  De zeem of padding is onmisbaar in een fietsbroek. Dit deel van de broek bepaald of je na uren op de fiets nog comfortabel zit en pijnvrij rond kan rijden. Het is als een soort kussentje tussen je billen en het harde fietszadel. Er bestaan vele varianten van zemen die allemaal bedoeld zijn voor kortere of juiste langere ritten. Een dig is zeker, zonder padding krijg je binnen de kortste keren last van je achterwerk tijdens het fietsen.

  Waarom zitten er bretels aan een fietsbroek?

  Wel of geen bretels aan je fietsbroek? Veel fietsers gaan voor de fietsbroek met bretels, omdat deze ervoor zorgen dat de broek altijd goed op z'n plek blijft. Dit is vooral ook fijn voor de zeem in de broek, die zijn kracht verliest als hij kan gaan schuiven. Een schuivende zeem leidt tot irritatieplekken en daar zit niemand op te wachten natuurlijk.

  Een lange of korte fietsbroek?

  Dit is eigenlijk geen keuze. Iedere fietser heeft een korte fietsbroek. Maar fanatiekelingen die het hele jaar door buiten fietsen hebben ook zeker een lange fietsbroek nodig. Wanneer het wat kouder wordt kom je een heel eind met een korte broek in combinatie met beenwarmers. Maar voor de echte winterse fietsritten ben je toch echt met een lange fietsbroek beter af. Gemaakt van geborstelde stof aan de binnenzijde dat isolerend werkt. Met aan de buitenzijde waterafstotende en windafstotende lagen waardoor je het zeker niet koud krijgt op de fiets.